GDANSKIN KOSMETIIKKA TULIAISET

4 kommenttia
Hiphei!

Olin viime viikolla pari päivää Puolan Gdanskissa. En voinut hiiskua asiasta etukäteen, koska kyseessä oli mieheni 40v yllätysreissu sinne, jonka minä ja siskoni ja siskon mies hälle järjestimme. Ylläri onnistui täysin, eikä juhlakalulla ollut harmainta aavistustakaan, että hän päätyisi tiistai aamuna lentokoneella Gdanskiin Repoveden vaelluksen sijasta :D ( Hän oli siis lähdössä vaeltamaan, mutta päätyikin lentokentälle 😂 hihi)
Hyvä minä, jaksoin yli kuukauden pitää tämän salassa, eikä tuottanut edes vaikeuksia! Olen siis kovinkin tunnettu siitä, että en malta olla kertomatta tälläisiä asioita 🙈 Tällä kertaa tämä yllätys miehelleni oli sen salaisuuden pitämisen arvoista, joten kannatti pysyä vaiti.

Gdansk vei mun sydämeni täysin. Kaunis, historiaa tihkuva uudelleen toisen maailman sodan jälkeen entisöity vanha kaupunki upeina arkkitehtuureineen. Upeita ostoskeskuksia, jos sellaisia havittelee. Ravintoloita jokaiseen lähtöön ja edullisen hinnat. Siis oikeasti edulliset. Tämä ei ollut kukkaroa rasittava reissu! Suosittelen lämpimästi. 

Kosmetiikkaa oli paljon tarjolla. Puolan omia merkkejä kuten Inglot, Ziaja ja monet muut itselle tuntemattomat merkit. Olisin voinut viettää tuntikausia kosmetiikkaa tutkaillen, mutta aika oli  rajallinen, kun en kehdannut kaikkea aikaa viettää kosmetiikkahyllyjen välissä.  Ainoastaan Sephorassa viihdyin vähän pidempään. Olin päättänyt sisään astuessani, etten lähde sieltä tyhjin käsin :D Keväällä Tukholman Sephorassa pyörin ja pyörin enkä oikein saanut mistään kiinni, niin nyt päätin, että tyhjin käsin en liikkeestä poistu. Hah enkä muuten poistunut.
Sephora sijaitsi Gdanskissa kahdessa eri kauppakeskuskuksessa, sekä Forumissa-että Galleria Baltycka:ssa.
Hintataso oli samaa luokkaa, kuin muissakin Sephoran liikkeissä. Jotkut tuotteet saattoivat olla ehkä euron kaksi kalliimpiakin. Mutta suurinpiirtein sama hintataso kuitenkin.


Too Faced Damn Girl!
Olin ostamassa monivuotista luottoripsariani Better than sex, kun silmäni osuivat tähän uutukaiseen Too Faced:n hyllyssä. Pakkauksen ripsivärikuva ei ehkä tehnyt vaikutusta minuun vaan lähinnä ripset siinä näyttävät klönttisiltä, mutta myyjätär sai minut vakuuttuneeksi, että tämä uusi ripsari oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Joten nappasin sen sitten Better than sex ripsarin sijaan. 

Harja on hieman suurempi, kuin Better than mascarassa. Silti helposti ilman sotkuja saa levitettyä ripsivärin. Harja levittää tasaisesti ripsivärimassaa ripsiin. 

Halleluja miten täydellinen ripsari! Ei pelkoa klönttisistä ripsistä, eikä siitä suoltaisiko putkilo kerralla aina ihan tuhottomasti ripsivärimassaa, niinkuin paketin kuvasta voisi päätellä. Todellinen yllättäjä! Tämä siirtyi heittämällä suosikikseni! Sopivasti värimassaa kerralla, levittyy tasaisesti, voi kerrostaa ilman hämähäkkiripsiefektiä. Mitä muuta voi ripsarilta odottaa. Olin vielä Sephorasta poistuessani vähän skeptinen ja mietin olisiko sittenkin kannattanut ostaa se Better that sex, mutta onneksi uskalsin ostaa tämän. 


Abh Liquid lipstick sävyssä DolceTästä huulipunasta olen haaveillut siitä lähtien, kun se Miia Ezenin meikkitutoriaaleissa alkoi usein vilahtelemaan. Harmikseni tämä Dolce sävy oli pitkään Kicksistä loppu, joten sen hankinta sitten hetkeksi tyssähti siihen. Mutta sitten Dolce muistui mieleen Sephorassa ja sillä sekunnissa huulipuna oli ostoskorissa. Voittajafiilis :D
Tämä on todella kaunis mattapuna, jonka kestävyys huulissa on taattu.
 Dolce on kaunis korallipinkki sävy. Ihana! Just tämä minun huulipunakokoelmasta vielä puuttuikin 😂Oon niin onnellinen tästä punasta, te jos ketkä ymmärrätte 😂

Make up for ever 


Make up For Ever Wichever coral 700

Halusin huulipunaan sopivan rajauksen, joten myyjättären kanssa hetken jouduimme sellaista etsimään, mutta sitten Make up for ever:ltä löytyi lähes identtisen värinen rajauskynä.


Artdeco by Claudia SchifferMinähän suorastaan hullaannuin Gdanskin lentokentällä, kun siellä oli ihan valtava kosmetiikkatarjonta laidasta laitaan. Harmikseni meillä aika oli hieman rajallinen ja lento oli pian lähdössä, joten jouduin aika pikaisesti pyörimään osaston läpi. Toivottavasti seuraavan kerran olisi enemmän aikaa, koska siellä olisi ollut todella paljon mielenkiintosia minulle vieraita merkkejä hyllyt täynnä.
Tämän kuvassa olevan Artdecon Claudia Schiffer illuminating primerin ostin hieman vahingossa. Olin ostamassa sarjan BB-voidetta, jota kädelleni kokeilin, mutta olen sitten vahingossa ottanut väärän tuotteen hyllystä. Onni onnettomuudessa tämä tuote on kuitenkin tosi kiva.
Kevyttä heleyttä antava pitkäkestoinen primeri meikin alle. Kyllähän näillekin aina tarvetta on ;) Oli muutenkin tosi kauniin näköinen yhteistyö meikkikokoelma tämä Claudia Schifferin ja Artdecon.


Inglot Eye shadow keeper


Inglot on Puolalainen värikosmetiikkamerkki ja heidän liikkeitään näin ainakin paristi juuri yllämainituissa kauppakeskuksissa. Inglot oli selvästi edullisempi, noin 50%- 60% ja lentokentällä nappasinkin vielä muutaman tuotteen mukaan. Enemmänkin olisi varmaan lähtenyt mukaan, mutta mies hengitti niskaan siinä kohtaa niin raskaasti :D No okei konekin oli jo lähdössä.

Mulla on taas ollut ongelmia luomivärien pysyvydyn kanssa ja tuntuu ettei mitkään luomivärin pohjustajat oikein toimi. Tai toimii hetken, mutta sitten taas luomet rasvoittuvat alta aikayksikön. Nappasin tämän Inglotin luomivärin pohjustajan mukaani. Heillä oli tarjolla kaksi erilaista, mutta myyjä suositteli juuri tätä tuubissa olevaa. En ole vielä kokeillut tätä, mutta infoan kyllä heti miten tämän kanssa kävi.

Inglot kynsilakka Olen ollut jo pitkään hempeitten kynsilakkojen ystävä ja kynsissäni näkeekin useammin aika hempeää nudea ennemmin, kuin räikeitä värejä. Vielä hetki sitten oli toisin.
Nämä Inglotin kynsilakat olivat noin 6e, joten kaunis vaaleanpunainen sävy lähti mukaani.

Puolalaiseen Paese meikkisarjaan en törmännyt missään? Todella outoa. Olisi olettanut, että sitä olisi ollut hyvin tarjolla, mutta eipä näkynyt missään. Samoin Ziajan tuotteita oli aika rajoitetusti ja useimmiten ne olivat paikallisissa apteekeissa tiskin takana, joten niidenkin osto oli hieman hankalaa.  Ziajat olivat todella edullisia. Onhan ne suomessakin edullisia, mutta tuolla ne olivat ainakin 60%-70% edullisempia.

Huomasimme muuten, että puolalaiset eivät hirveän hyvin puhu englantia. Tämä tuli vastaan niin kaupoissa, kuin ravintoloissakin.

Tälläiset ostokset tällä kertaa! Mieheni pyöritteli kassalla silmiään ja totesi, että löytyhän se sieltä taas purnukkaa 😅

Se on kesä nyt 🌞 Kenellä on kesäloma paraikaa?

❤ Noora

4 kommenttia

 1. Artdecon tuotteet ovat todella hyviä. Harmi, että meillä niitä saa vain joistakin kauneushoitoloista. En ole itsekään Puolassa nähnyt koskaan Paesen tuotteita, enkä mm. Naturativin kosmetiikkaa;) Käyn Puolassa vähintään kerran vuodessa, koska poikani asuu siellä. Ziajan hintataso on mukavan alhainen, vaikka ei ole erityisen kallista täälläkään. Puolalainen nuorempi ikäpolvi kyllä puhuu mielestäni aika hyvin englantia, mutta vanhempi väki ei tosiaankaan kovin hyvin verrattuna esimerkiksi Suomeen.

  VastaaPoista
 2. Artdecoa ostaisin enemmänkin, jos sitä olisi helpommin saatavilla :) Virosta nappaan sitä aina pari kertaa vuodessa mukaan ja nyt Gdanskista olisin voinut enemmänkin ostella, jos olisin kehdannnut :D Paesea oikein odotin, mutta googlettelukaan ei tuottanut tulosta sen suhteen missä sitä olisi myynnissä. Tämä oli tosi outoa? Voiko sekin olla ainoastaan "kauneushoitoloissa" tms siellä? Joo nuorempi ikäpolvi varmasti puhuu paremmin englantia :) Itseäni huono englanti ei haittaa, aina saa asiat hoidettua <3 Gdansk oli kyllä niin ihana! Tekisi mieli lähteä heti uudestaan :D

  VastaaPoista
 3. Vinkkinä että Artdecoa saa Ruotsin puolelta melko helposti ja siellä saatavilla myös sellaisia merkin tuotteita, joita suomessa ei ole myynnissä. Itse tilasin Artdecoa täältä verkkokaupasta https://www.nailsbodybeauty.com/

  VastaaPoista
 4. Hei kiitti vinkistä :) Heillä on ihan loistavia tuotteita! Pitääkin samantien tsekata tuo sun linkki :)

  VastaaPoista