Tuoksuopas

Ei kommentteja
Hei!

Taas on se aika vuodesta, jolloin tuoksuja ostetaan itselle ja lahjaksi. Tuoksun valinta voi olla vaikeaa.. tai helppoa. Itse harvoin ostan tuoksun hetken mielijohteesta. Olen siinä suhteessa hieman hitaasti syttyvää, vaikka muuten kosmetiikan ostossa melko spontaani. Käyn pari kertaa tuoksuttelemassa, testaan iholle ja mietin tarkkaan onko tuote juuri minun makuuni.

Tuoksun valinnassa kannattaakin miettiä, että tuleeko se päivä-vai iltakäyttöön. Kyllä, tuoksuja voi olla monta ja moneen tarkoitukseen ja eri fiilikseen. Itsellä vaikuttaa myös vaatetus. Jos minulla on päällä jotain hempeää vaaleeta tai vaaleanpunaista, silloin haluan laittaa jotain puuterimaista ja pehmeää tuoksua, tumman tai mausteisen sijaan. Iltamenoon on sitten jo eri fiilis.. Sitten on vielä talvituoksu ja kesätuoksu :D ja jos on sporttinen olo, niin siihen sopii joku raikas sitrustuoksu..

Tuoksuja kannattaa kokeilla ihan vain muutamaa kerralla, siten vielä erottaa tuoksut. Paperilappu on suht neutraali. Kannattaa suihkasta ja hetken odottaa, että alkoholi haihtuu paperista. Itselleen tuoksua ostaessa parasta olisi laittaa iholla puhtaaseen kohtaan. Ei kuitenkaan kannata kauheasti hieroa tuoksua, esim. ranteita yhteen. Silloin tuoksumolekyylit hajoavat eikä tule "sitä oikeaa tuoksua" eli vain suihkaisu ja vaikka vain kevyesti hipaisee ranteita yhteen. 

Tuoksut lajitellaan tuoksuperheisiin kuten kukkainen, mausteinen, itämainen, ja sitrus. Alkuun tulee ensituoksu, joka haihtuu nopeiten. Sydäntuoksu kehittyy noin 10-15 minuuttia suihkuttamisesta. Lopputuoksu kehittyy viimeisenä ja on se, joka jää iholle.
Eli tuoksua valitessa kannattaa miettiä, että haluaako esim. raikasta sitrusta vai lämmintä ja pehmeää. Myös vahvuukksilla on eroja. Edt on kevyin, siitä vähän vahvempi on edp ja parfum pysyy iholla pisimpää.

Ihon ph-arvo vaikuttaa millaiseksi tuoksu lopulta muuttuu. Myös ruokavalio esim. vahvat mausteet, lääkkeet ja tupakointi vaikuttaa tuoksuun. Eli sama tuoksu voi olla ihan eri sinulla kuin ystävällä.  
Tuoksut ovatkin hyvin persoonallisia. Vaikka itse pitäisin jostain tuoksusta todella paljon, en osaa kuvitella sitä itselleni koska "kuuluu tälle tietylle henkilölle" varsinkin jos hän on käyttänyt sitä jo monta vuotta :D

Omat lempituoksuni tällä hetkellä ovat Boss The Scent edp ja Boss Nuit edp.  Molempia tuoksuja yhdistää pehmeys ja naisellisuus, valkoiset kukat ja persikka. The Scent-tuoksu on minulla päiväkäyttöön ja on niin valloittava että tekisi mieli uida siinä! Boss Nuit on suosikkini monen vuoden takaa. Se on saanut inspiraation pikkumustasta mekosta. Ja vaikka pullo onkin musta, se ei kuitenkaan ole mausteinen eikä vahva. Valkoiset kukat tuovat siihen ihanaa raikkautta ja santelipuu tuo kermaista lämpöä.. 

Valkoisissa kukissa onkin vahva tuoksu jotta erottuvat luonnossa muista, värikkäistä kukista! Jollainhan se täytyy erottua joukosta :)
Ostin The Scent-tuoksun hiljattain Kicksistä kun minulla oli alennuskuponki, lahjakortti sekä bonusseteli. Tuoksu oli lahjapakkauksessa ja mukana tuli 50ml vartalovoide sekä kultainen kynsilakka. Tuoksu pysyykin iholla paremmin, kun sen kerrostaa. Ensin voidetta ja siihen päälle suihkaiseen tuoksua.

 

Kevättä kohden haluan taas jotain makeaa ja raikasta ja odotankin Escadan uutta kausituoksua.. ne ovat yleensä olleet hyviä. Niistä lempituoksuni oli Born in Paradise. Kookoksen tuoksuinen eikä sitä saa enää mistään!! Jos tiedät mistä sitä vielä saisi niin vinkkaa ihmeessä!

Mikä on sinun lempituoksusi?


Ihanaa päivää Sinulle!
- Monica

Ei kommentteja