Meikkikoulu osa 1- Kuinka valita se oikea meikkivoide juuri sinun ihollesi?

Ei kommentteja
Meikkikoulu +40 starttaa ensimmäisellä osallaan. Tervetuloa mukaan! Se miksi olemme kohdentaneet tämän +40 on yksinkertaisesti siksi, että tässä ikäryhmässä on tullut esille monen aikuisen naisen suusta se, että meikkaisin, mutta, kun en oikein osaa. Pyyntöönne on vastattu ja näiden meikkikoulupostausten tarkoituksena on aloittaa ihan niistä yksinkertaisista perusjutuista ja edetä pikkuhiljaa eteenpäin kohti simppeliä silmämeikkiä yms. Toivomuksia saa esittää :)

Ensimmäisessä jaksossa käydään läpi miten valitaan omalle iholle juuri se oikea meikkivoide ja sävy?

Tämä on monen mielestä vaikeata ja ymmärrän sen hyvin. Sävyjä on lukemattomia. On keltapohjaista, on punapohjaista, on neutraalia jne. 
Erilaisia meikkivoiteita ja meikkituotteita on kauppojen hyllyt pullollaan ja etenkin, jos ei niin paljon ole kokemusta meikkaamisesta ylipäänsäkään niin meikkivoiteen valinta voi olla todella haastavaa. 

Ensinnäkin on tärkeätä tietää se ihan oma ihotyyppi. Koska esim. rasvaisella ja kuivalla iholla harvoin toimii samat meikkivoiteet. 

Meikkivoiteen valinta olisi kaikista parasta jättää ammattilaisen käsiin, mutta jos nyt eksyt vaikkapa maidonhakureissulla sinne kosmetiikkahyllyjen väliin niin tässä sulle muutama hyvä vinkki millä lähteä liikenteeseen.

Ensinnäkin kartoita meikkivoiteen tarve? 

  • Haluatko peittävän vai ohuen? 
  • Matan vai meikkivoiteen, joka jättää iholle kuulaan pinnan.
  • Millainen ihotyyppi sinulla on? Tutki tarkkaan meikkivoiteen tekstit ja lupaukset? Niistä saat osviittaa millainen tuote on kyseessä. Rasvaisella iholla toimii usein parhaiten mattapinnan jättävät meikkivoiteet, kun taas kuivempi iho voi tykätä vähän kevyemmästä ja kosteuttavasta meikkivoiteesta.Mattapinnan jättävä meikkivoide. Mm. rasvaiselle iholle.


Löytääksesi itsellesi oikean sävyn on sinun on kokeiltava meikkivoidetta testeristä mieluiten kasvoille ja esim. otsalle. Paljon näkee sitä, että oikeata sävyä haetaan kokeilemalla kämmenselälle.

Valitettavasti tässä kohtaa mennään mönkään ja pahasti. Toki hyvällä säkällä onnistut löytämään näinkin oikean sävyn, mutta kyllä meillä useimmilla kasvot ovat eri sävyä, kuin kädet. Kokeile rohkeasti useampaakin eri sävyä niin opit erottamaan helposti mikä sävy istuu kasvoillesi parhaiten. Itse kokeilen meikkivoiteen aina leukapieleen, jossa sitä voi verrata kaulan ihon sävyyn.


Vasen meikkivoide on liian tumma ja liian keltapohjainen. Oma ihonsävyni on enemmän neutraali. Hirveesti taas tuollaista pikkunäppyä tähän aikaan kuusta ;) Eipä anneta sen häiritä.


Tässä olen levittänyt oikean puoleista meikkivoidetta koko kasvoille. Omaan silmään se on oikein passeli,


Valitettavan usein näkee liian tummia meikkivoiteita, jossa todella selvä raja jää kaulan ja kasvojen välille. Ei kauhean imartelevaa eikö vain? Samoin liian vaalea meikkivoide saa kenet vaan näyttämään kalpealta ja sairaalta. Joten jos suinkin mahdollista niin valitse rauhassa itsellesi oikea sävy niin ei tule turhia hutiostoksia.

Pitkäkestoinen ja peittävä meikkivoide kaikille ihotyypeille.
Pitkäkestoinen meikkivoide kaikille ihotyypeille. Peittävyys Medium.Kysyttävää? :) Mielellämme vastaamme kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä meikkiin liittyen.

Seuraavassa jaksossa keskitymme meikinalustuotteisiin sekä silmämeikinpohjustustuotteisiin ym ym millä saat kestävyyttä meikkiisi. 

Lokakuun viimeistä päivää viedään! Ihanaa iltaa sinne :)

-Noora

Ei kommentteja